Moms4Moms

 

De Schoor heeft een schrijver, onderzoeker en podcastmaker Eelco Visser gevraagd Almere te gaan ontdekken. In 10 afleveringen van exact 20 minuten en 21 seconden, rondom belangrijke maatschappelijke thema's en als nieuwsgierige buitenstaander. Wat is Almere voor een stad? Wie wonen er? Hoe gaat het er aan toe in de wijken? Hoe bouwen inwoners, professionals en organisaties samen aan deze jonge en snel groeiende stad? Je hoort het in... In Almere.

 

In aflevering 9 staat het thema Leren en Werken centraal. Daarin naast aandacht voor Learn2Work (begeleiding van jongeren) ook aandacht voor de projecten Moms4Moms (begeleiding alleenstaande moeders) en #Perspectief (begeleiding gedupeerden van de toeslagaffaire).

 

Aflevering 9 is een volledig 'fysiek' opgenomen editie van In Almere! Over leren en werken.

 

Met wat je leert als brandstof voor groei. Brandstof richting een mooie toekomst, waarin je kunt gaan doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Maar zowel voor leren als werken geldt; je moet er wel wat voor doen. Soms gaat dat, door allerlei omstandigheden in het leven, minder goed dan je wenst. Hoe kom je dan verder? Wie gaat er naast je staan? En als het leren wél naar wens gaat, en je stage gaat lopen, hoe helpt de stage je dan verder in je ontwikkeling?

 

Ik ga erover in gesprek met trajectbegeleider Marco van Schaik van Learn2Work en deelnemer CJ. Over de kracht van dichtbij zijn en een extra stap zetten. Met Janneke van Vondel, trajectbegeleider bij de projecten Moms4Moms en #Perspectief. Over het belang van (h)erkenning van wat je wél kan. Zodat je jezelf weer terug kunt vinden.

 

En met stagiaire Amber Terburg over lerend werken of werkend leren.

 

Of zoals Gandhi het ooit zei: Leef alsof u morgen moest sterven. Leer alsof je voor altijd leeft. Veel luisterplezier!

 

Luister hier!

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Moms4Moms maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds